BLOGIN KOHTALO?

21.12.2021

En ole päässyt alkua pidemmälle ja jo mietityttää...

Sen verran epävarma kirjoittamisesta olen, että pohtinut jaksanko ponnistella tämän kanssa. Toisaalta, kirjoiteltuani nyt osin taannehtivasti, muistiinpanoihini nojaten, kk-raportteja blogi-muotoon, olen huomannut, että niitä on itsenikin mukavampi lukea ja niihin palata.

Oma päiväkirja

Oman sijoituspäiväkirjan pitäminen on aina pitänyt aloittaa ns. oikeasti, mutta jäänyt vain aikomukseksi. Olen toki räpeltänyt itselleni tavoitteita, kirjannut sijoitussuunnitelmankin ja ajatuksia ostojen ja myyntien suhteen. Tänä vuonna ryhdyin lopulta tuumasta toimeen ja julkaisin omia kk-raportteja Kalastajien ja Family Invest -ryhmän suljetuilla FB-sivustoilla ja sittemmin myös Rahapalstalla.

Kehitystä

Sitten ajattelin, että pitäähän nuo kk-raportit olla itselleni helposti löydettävissä ja kirjasin kaiken Word-tiedostoon. Julkaistessani näitä kk-kirjauksia, niistä tuli pitkiä, tylsän näköisiä pötköjä ja ei niin helposti luettavia, kuviakaan ei voinut upottaa tekstin sekaan. 

Koska olin jo itse innostunut kk-raporteista, niin lopulta päätin kokeilla jotain mahdollisimman yksinkertaista ja helppokäyttöistä blogialustaa, vain ja ainoastaan parantaakseni lukukokemusta ja asioiden jäsentelyä omassa päässäni. Jotenkin ihmeen kaupalla tämä blogin perustaminen amatööriltäkin, muutamien mutkien kautta, onnistui!

Kenelle?

Olen kirjoittanut tätä päiväkirjaa ensisijaisesti itselleni ja toissijaisesti jaettavaksi harvoille läheisille suvun nuorille ja sijoittajaystäville herättääkseni ajatuksia ja saadakseni sparrausta.  Tiedostan, että kaikki mitä laitan nettiin, löytyy netistä! Tarkoitukseni ei ole kaupallistaa tätä, joten en todellakaan kaipaa tälle suurta yleisöä. Kirjoitin tämän miellyttävyyden vuoksi webnode -alustalle, joka on "ei niin suuren yleisön ulottuvilla" worldwidewebin kautta, heh! How clever is that, kun ottaa huomioon mitä juuri sanoin yleisöstä. 

Jännittää

Mitä tästä seuraa, todennäköisesti huonoa, ikävää julkisuutta, mutta ehkä jotain hyvääkin, ymmärrystä sijoittamisen arkipäivästä. Kumpi on tärkeämpää, sitä voinen vielä jonkin aikaa rauhassa pohtia, koska tuskin tätä blogia kukaan "mainostamatta" ihan heti ainakaan sattumalta löytää. 

Minä olen todella pieni nappula tässä maailmankaikkeudessa, joten toisaalta, jos joku ei tykkää, niin so what, hän voi aina skipata tämän blogin lukemisen ja sehän ei minua haittaa lainkaan.

Ironista, en siis kaipaa yleisöä, mutta minähän kirjoitan tätä niin kuin tällä olisi jo joku suurempikin yleisö. Näin kieroutunut on ihmisen mieli!

Miltä nyt tuntuu

Kaiken päätteeksi olen hyvin lyhyessä ajassa huomannut olevani koukussa tämänkaltaiseen "ääneen pohdiskeluun". Se selvittää kummasti omia ajatuksiani ja jopa kirkastaa omaa fokusta sijoittamisessa. Lisäksi itse kirjoittamisessa on minulle omat haasteensa. 

Hiukan vielä mietityttää kuinka avoimesti kerron omista toimista ja minkälaisen "leiman" saan otsaani. Jonkin verran on kokemusta julkisuudesta ja sitä, että joku menestyy, ei välttämättä katsota hyvällä, olkoonkin, että ihan omilla ansioillaan. 

Vaikka väliin tuntuukin, että kahlaan kaulaani myöden mudassa, kädet savessa tämän blogin kirjoittamisen kanssa, en millään malttaisi lopettaa vain siinä pelossa, että joku "ulkopuolinen" löytää tämän ja alkaa arvostella minua ja vielä kaiken päälle amatöörimäistä kirjoitteluani. 

Plussat itselleni ovat voiton puolella miinuksiin nähden, joten toistaiseksi hyvin itsekkäistä syistä jatkan... 

Niinpä toivotan teille, allegedly my million readers, hyvää loppuvuotta ja 

MENESTYKSELLISTÄ SIJOITUSVUOTTA 2022!