Faina Kanerva

Sijoittaja, omaishoitaja ja edunvalvoja

Talous ja sijoittaminen on kiinnostavaa. Olen sijoittanut -90 luvulta lähtien, alkuun vasemmalla kädellä ollessani vielä työelämässä. Varsinaisen työurani tein kansainvälisessä lääketeollisuudessa (1984-2002). Mieheni sairastuttua 2001 jouduin äkisti ottamaan yksin vastuun käytännössä kaikesta. 2002 jättäydyin 43 vuotiaana pois vakituisesta työstä. Perustin oman Oy:n siltä varalta, että tekisin töitä freelancerina ja niin teinkin aina vuoteen 2011. Yritykseen kertyneitä rahoja sijoitin 2007 alkaen rahastoihin ja osakkeisiin. Sen nimiin ostin myös pari asuntoa, mutta en todellakaan koe olevani asuntosijoittaja. Vähän puolivahingossa yrityksen pääomasta muotoutui oma "säästöpossu" eläkepäiviä varten. 

Tänä päivänä hoidan aktiivisesti omia henkilökohtaisia salkkuja (aot ja ost) sekä yritykseni ja myös puolisoni salkkua. Avasin arvo-osuustilit myös lapsenlapsille, joille lahjoitan satunnaisesti osakkeita syntymäpäivä- ja joululahjalelujen sijaan. 

Somen kautta löysin samanhenkisiä sijoittajaystäviä ja pian perustimme pienen sijoittajaryhmän, "Kalastajat". Yritän myös viestiä talouden hallinnan tärkeydestä ja sijoittamisesta sukumme nuorille perheen sisäisessä "Family Invest" -ryhmässä. Keskustelen satunnaisesti muutamassa julkisessa sijoitusryhmässä kuten Sijoituskerho, Osakesijoittaminen ja Rahapalsta (suljettu ryhmä). 

Itsestäni yritän pitää huolta pelaamalla useamman kerran viikossa tennistä ja nykyisin padelmailakin pysyy kädessä. Kesäisin pelaisin mielelläni ennemmän golfia, jos vaan aika antaisi myöden. Lisäksi hoidan ja ulkoilutan aika-ajoin "suurta metsästäjää", karkeakarvaista mäyräkoira Luddea ja tytärtään Laraa. 

Omaishoitajan ja edunvalvojan arjessani on paljon haasteita, mutta aina myös ripaus suolaa ja joskus sokerikuorrutustakin. Sijottaminen maustaa omaa elämääni monella tapaa!