HEINÄKUU Pieniä toimia Hangossa

31.07.2021

Lomailun lomassa vähän pörssisäätöä

Lisäillyt

Cellink (-> BICO GROUP), hienoa kehitystä, mutta kurssi on erittäin  volatiili (high risk)! Nordea, vahva ja vakaa pankki ja syksyllä saanen kelata osinkoja veneeseen. Nvidia teki splitin 688€ hinnassa -> hinta splitin jälkeen 157. Pakkohan sitä oli lisätä kun on oman toimialansa aatelia. Muitakin puolijohde, chippifirmoja kalastellut, mutta eivät ole pilkit tärpänneet.

Uusista tulokkaista lisännyt MerusPoweria ja Puuiloa. Ei voi tietää mitä näistä tulee, joten pieniä panoksia. Seurailen ja etenen pikkuhiljaa, jos etenen.

Uusi positio: Harvia, nyt vasta peesata kalakavereita, jotka puhuneet tästä jo puolitoista vuotta! Harvia on Japaniin menossa, joten markkina kasvaa, I presume.

Myynyt

Apetit lähti lopultakin kokonaan portfoliosta, oikea päätös, uskon. Samoin poistuivat Spinnova (liian aikaisin), Admicom (tappiolla), Componenta ost:ltä ja myös Porsche, jonka kiihdytyksessä selvästi jotain vikaa. Kaikki em. ovat pieniä positioita, ei juurikaan merkitystä kokonaisuuden kannalta.

YIT:tä vähentänyt vähän enemmän. Tämän käännettä odotellut kärsivällisesti pitkään, vaan ei vieläkään näy valoa horisontissa. Vahva rakennusalan yritys, missä siis mättää? Poistuuko kokonaan salkuista, aika näyttää.

Näitä myynneistä tulleita varoja sitten pyrkinyt sijoittamaan paremmin. Onnistuinko, heaven knows and time will tell!

YTD

En voi valittaa kehitystä tämän kohtuu laajasti hajautetun kokonaisuuden osalta, toki hiukan epäilyttää tämä jatkuva nousu! Tulot ovat pienet, omalta osaltani olemattomat ja menevät elämiseen. Lisää vipua en ole ottanut, eikä ole suunniteilmissakaan.

Korjausliike tulee varmasti, mutta milloin ja minkä suuruisena. Se ei kuitenkaan aiheuttaisi suuria liikkeitä, koska yleensä näistä kausiluonteisista korjauksista noustaan nopeasti. Mustat joutsenet tulevat aina yllätyksenä, niitä ei voi ennakoida. Autokauppa suunnitteilla, niinpä mietintämyssyssä on jatkossa enemmän myynnit kuin ostot.

Asuntosijoituksiin liittyen päätin, että Hangossa 33,5 neliön rt yksiö riittää hyvin. Hankoon panostan enää tennis-, golf- ja padelkentille. Jos jotain kiinnostaa kiva ja järkevä kohde hyvällä sijainnilla, niin tsekatkaa Town House, Chydeniuksenkatu 5, Hanko.

Onko uhkaavia pilviä taivaalla, en niitä näe vieläkään. Ainakin täällä Hangossa paistoi heinäkuun viimeisenä päivänä aurinko täydeltä terältä.

Päätän raporttini Hangosta tähän. Nyt pakkaamaan ja kohti Nuottaniemen kotia...

Myyty: Admicom 87,60, Componenta 3,28, Porsche 92, Spinnova 10,36, YIT 5,15

Ostettu: ASML 570, BICO Ab 401 SEK, Haarvia 56,60, Nordea 9,38-9,55, NVIDIA 640,10 ja splitin jälkeen NVIDIA 161,54-162, Puuilo 7,45, Stockmann 1,43, Valmet 35,50