HUHTI-TOUKOKUU Touhua täynnä

31.05.2021

Omat toimeksiannot noin 20 kpl

Pieniä ovat olleet myynnit ja ostot, vaikka määrällisesti tapahtumia huhti-toukokuussa onkin joku 20. Treidarin mielestä tämä on näpertelyä!

Myyntejä

Kokonaan poistin Atlas Crestin (tappiolla). Tämä oli jo lähtökohtaisesti hätäpäissä tehty ostos ja äärimmäisen hankala toimeksiantoprosessi Dansken kanssa, minkä johdosta korvasivat minulle 800€. Nokian Renkaat myin myös yhtä nopeasti kuin mitä tuli takaisin salkkuun ja Cityconillekin sanoin hyvästit, vaikka hyvä osinko-% onkin. Ei vaan ollut tullut jäädäkseen ost:lle (famous last words). Saatan vielä katua NKR:n myyntiä, kun hehkutinhan itsekin aikanaan Jenkkien tehtaan tuovan yritykseen uuttaa potkua. Vähensin voitolla Ilkkaa, Suomista ja Aptetitia. Porsche on kurssikehityksensä suhteen ollut pettymys, joten sitäkin vähensin. Jep, olen joskus turhan kärsimätön uusien positioiden kanssa. Mihin unohtuu totuus, että aika on sijoittajan paras ystävä!

Uusia positioita ja lisäyksiä

Myynneistä ja osingoista tulleilla rahoilla lisäilin useamassa erässä Relaisia. AMD:tä ostin takaisin pariin salkkuun, lisäilin sitäkin pienissä erissä. Celinkiä lisäsin myös, samoin Daimleria, Nvidiaa ja ENPHta, joka olikin väliin aika reippaassa laskussa. Kotimaisista Metso-Outotch kävi lisäyshinnassa ja vielä, kun pankeista niin kohistiin (inflaatio ja mahd. korkojen nousu), niin lisäsin pienen erän myös Nordeaa. Yllätin itsenikin tällä vedolla, koska aikanaan hyvin määrätietoisesti poistin Nordean salkuista. Näin se mieli muuttuu.

Molempia ETF:ä, huolimatta viimeaikaisesta alamäestä (tai ehkä juuri siksi), piti vähän lisätä, kun uskon Clean Energyn olevan vahvasti mukana ilmastonmuutoksen megatrendissä. "Maailman isot" -ETF on sitä vastoin kehittynyt hyvin, joten kun sekin vähän dippasi, niin lisäsin sitäkin. Nyt nämä ETF:t ovat plus miinus nolla -tilanteessa, eli toinen about saman verran miinuksella kuin toinen plussalla. Hajautuksen iloja tämäkin.

Viimeisimpiä äxöneitä toukokuussa oli Merus Powerin merkinnät. Aika näyttää mitä tuleman pitää. Nyt on aika lailla kaikki rahat kiinni, joten ylimääräistä ei juurikaan ole uusiin listautujiin, ellen päätä jostain luopua.

Hanko rules

Hangon pieni sijoitusasuntoni Airbnb -toiminta on käynnistynyt. Ensimmäiset vuokralaiset tulevat 11.6. ja koko heinäkuukin on jo myyty. Laskin, että kiinteät kulut ovat n. 320 € /kk ja ehkä n. 4.000€ vuodessa. Älylukko pitäisi hommata, samoin pari vanhaa fillaria ja hiukan tykötarpeita vuokralaisten käyttöön. Nyt on nykyisten varausten myötä vuosikustannukset peitossa ja ylikin, joten eiköhän tämä itsensä ylläpidä ja vähän jossain vaiheessa tuotakin, kunhan saan kaiken rullaamaan.

TOP-10

Sampo tipahti neljänneksi ja Kesko vaihtoi paikkaa UPM:n kanssa. En koe tarpeelliseksi tehdä aktiivisesti merkittäviä muutoksia tähän top-10 -settiin. Suuruusjärjestyksessä: KONE, Fortum, Neste, Sampo, Wärtsilä, Kesko, UPM, Metso-Outotec, TietoEvry ja Revenio.

Kohta voin heittäytyä täysipainoisesti kesän viettoon ja jättää nämä pörssiosakkeet vähäksi aikaa vähemmälle huomiolle. Noh, heinäkuun tuloskausi pitää toki seurata ja sitä ennen järjestää Kalastajien 3v tapaaminen!

Voin olla kohtuullisen tyytyväinen, että kaikesta kulutuksesta huolimatta salkkujen yhteisarvo on YTD noussut hienosti, mutta näinhän alkuvuodessa usein käy. Iloitsen myös, että viimeinenkin keittiöremppalasku on maksettu.

Tervetuloa kesä!

Myyty: Atlas Crest 8,82, Citycon 7,50, Nokian Renkaat 31,90

Ostettu: AMD 60,35-65,20, Daimler 32,24-35,13, Cellink 34,65-46,49, ENPH 106,18, Nokian Renkaat 31,70, NVIDIA 484-505,10, Relais 16,45-16,90, Gl Clean Energy ETF 10,50-10,97, MSCI World UCITS ETF 41,97