YSTÄVYKSET SIJOITTAA -kuvareportaasi

18.03.2022

Kalastajia eetterissä, Talouselämä 4.3.2022

Naiset esiin

Kalastuskaveri Merja Mähkä "käräytti" hieman yllättäen osan kalastajista omassa Arvopaperilehden kansikuvajutussaan.  Niinpä Alma Talentin toimittaja, Olli Harma, otti yhteyttä ja kysyi, löytyisikö kalastajista kolme, ehkä jo vähän kokeneempaa (lue vanhempaa) naista Talouselämä-lehden haastatteluun. Tarkoituksena oli miesten maailmana pidetyssä sijoitusgenressä nostaa esiin naisia ja että myös naiset sijoittavat ja vielä eri tyylein ja heilläkin voi olla ihan merkittävän kokoiset salkut.

Mietin, että johan naisia on ollut esillä, Merjan lisäksi Julia Thuren, Jasmin Hamid, Hanna-Maria Heikkinen ja Marja-Leena Haapanen, Terhi Majasalmi, "Mimmit sijoittaa" jne. mutta haluttiin siis lisää uusia naiskasvoja. Lisäksi kalastajien klubi kiinnosti kovin toimittajaa, keitä me olemme, miksi tämmöinen klubi, mitä me teemme, miten tämä on syntynyt jne.

Haastattelu tehtiin ma 14.2. Katariinan ja minun osalta ja ke 16.2. Päivin osalta. Kuvaukset olivat siinä välissä tiistaina Alma Talentin studiolla. Alun alkaen juttu piti julkaista nopealla aikataululla heti saman viikon perjantaina. 

Julkaisuajankohta siirtyy

Venäjä-Ukraina tilanne alkoi kuitenkin kriisiytyä jo saman viikon aikana. Niinpä ihan oikein, kolmen kalastajanaisen, Katariinan, Päivin ja minun artikkelin julkaisu siirtyi parilla viikolla. Olosuhteet huomioiden olisi julkistusta meidän psta voinut siirtää pidemmällekin. Kansikuvastakin luovuttiin ja hyvä niin. Maanantaina 24.2. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, joten kaikkien lehtien otsikointi muuttui ja myös jo valmiiden juttujen priorisointia korjattiin jo haastatteluviikolla.

Pientä säätöä

Oli siinä ehkä toimittajalla vähän kestämistä, kun kolme naista säätää hänen kirjoituksiaan. Hyvin Olli Harma meitä jaksoi. Mitään naisasia juttua hän ei tästä saanut väännettyä, kun kalastajat on ennen kaikkea sijoitusklubi, eikä sukupuolella meille ole merkitystä. Naistenpäivän mainos tästä näemmä kuitenkin sähköpostikirjeen muodossa tehtiin.

Ammattilaisten käsissä on helppo toimia

Kaikki kiitos ja kunnia myös valokuuvajalle, Joel Maisalmelle ja meikkaus-kampaus -assistentille ja äh, hänen nimi ei jäänyt mieleen! Kuvaaja jaksoi kehua ja kannustaa, ehostaja piti huolta, että nenä ei kiiltänyt ja hiussuortuvat pysyivät järjestyksessä. 

Laakkosten Sissi-koirakin oli mukana ja ihmetteli salamavalojen räiskettä ja pääsi mukaan yhteen lehtikuvaankin sisällysluettelo-sivulle! Näyttää tosin ihan siltä kuin olisi koirakuva Katraiinan puserossa 😊.

Mukavaahan meillä oli olla meikattavana ja kammattavana. Siinä "restauroinnin" omalta osaltani ymmärrettävästi kestäessä Sissikin löysi oman paikkansa meikkilaukusta.

Laitan tähän artikkelin muistiin kuvin, helpompaa niin.

Turhaan hieman etukäteen pelkäsin, että minkälaista kommentointia tämän kaltainen juttu herättää. Ilokseni sain huomata, että ei juuri mitään. 

Hienoa, että on normi settiä tämä naistenkin sijoittaminen tänä päivänä!